Cumartesi, Aralık 08, 2007

Cumalıkızık


Dizilerle çoktan meşhur olmuş bir köyün tanıtımı yapılır mı bilmem ama Cumalıkızık köyünü yeni tanıştığım bir gezginin merceğinden görüntülemek istedim burada. Gezginin fotoğrafları köyün doğallığını çok iyi yansıtsa da orada yaşayan bir tanıdığımdan dinlediğim kadarıyla yaşantılarına imrenilmeyecek gibi değil. Hafta sonları atını alıp odunları toplaması, her akşam köydeki genç kızların bir evde toplanıp bol muhabbet eşliğinde çay içip sobada kestane yapmaları, çeyizlerin hala el emeğiyle nakışlanması günümüzden çok uzak görünmesine rağmen orada yaşayanların şehir hayatından uzak kalmadıkları da bir gerçek. Hergün şehre işe gelip gitmesinin zor olup olmadığını sorduğumda 'ben köye gitmeden duramam' demesinden ne kadar mutlu oldukları anlaşılıyor.
Fotoğraf:(Ümran Gülseçgin)

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Nasıl merak ettim oraları..

Ne güzel fotoğraflar bunlar...

Canım benim sıcacık sevgiler..

Mutlu pazarlar...

www.misssgibi.com

Zeynep dedi ki...

Zerrin'ciğim yolun düşerse uğramadan geçme. Sana da mutlu pazarlar canım

Adsız dedi ki...

Geçen seneki Marmara gezimiz esnasında Bursa'ya da uğramış buraya da gitmeyi planlamıştık fakat, Bursa'yı gezmekten zaman kalmadı, kısmet olmadı.
Ama bir gün mutlaka görmeyi arzu ettiğmiz yerlerden birisi...
Teşekkürler..

http://kenaryazilari.blogcu.com

Zeynep dedi ki...

Kenar yazıları, aslında Bursa'yı gezmekten buraya gidecek zamanınızın kalmaması çok hoşuma gitti. Gerçekten Bursa'mızda o kadar çok gidilecek yer var ki...İnşAllah bir dahaki sefere uğrama fırsatınız olur.