Pazartesi, Aralık 17, 2007

Köpük 'Fondue'

Benmari usulü ile neler yapılır neler. Ben en çok kakaolu kek yaparken bitter çikolatayı eritmek için kullanıyorum benmari usulünü. Crate&Barrel'ın bulduğu yöntemler de çok nefis göründü gözüme. Ama en çok benmari usulünü bir tencereye su koyup üstünde ısı yalıtımlı bir servis tabağında çikolata eritmeye çalışan biri olarak, benmari usulünü en pratik şekilde yapmamızı sağlayan tasarımlar('Fondue') dikkatimi çekti. Hele bir de en son ki denememde çikolatayı yaktığımı hesaba katarsak bundan bir tane edinilmeli. Neyse ki çikolatayı yanık olduğunda bile seviyorum.


6 yorum:

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

İyi ve her şeyin istediğinden de daha güzel olacağı harika bir bayram diliyorum.
Sevgiler…

Zeynep dedi ki...

Çok teşekkür ederim gerçekten, çok yoğun geçen son 2 saatin sonunda bu yorumu görmek beni çok ferahlattı. Sana da harika bir bayram diliyorum Perihan.

Adsız dedi ki...

Canım Zeynep,

ben fondü delisiyim ... efet efet doğru anladınız deliyim :)
Evde iki tane fonduem var ve hala gözüm fonduelerde... :)

Biri kızartma için. Sosis, sucuk, ne istersen kızartıyorsun veriyorsun alttan ateşi masa üstünde herkes kendi çıbığına :))) takıyor yiyeceğini cıss bısss

diğeride sadece çikolata eritmelik...

Herkese tavsiye ederim :d
www.misssgibi.com

Zeynep dedi ki...

Sucuk ne güzel olur Fondue'de. Tüm yenilikleri de nasıl takip ediyorsun Zerrin'ciğim hayranım sana.

Zehra Karayel dedi ki...

merhaba bu fondu ye çukalatayı direk attığımız zaman eriyo mu yani ayriyeten eritmeye gerek varmı acaba

Zeynep dedi ki...

Zehra, merhaba.. Fondünün altından tea light denen mum ya da ısı verildiği takdirde,eriyor.