Çarşamba, Mart 12, 2008

Annemden Notlar Esra'dan Çikolatalar


Bir mühendis olarak toz partiküllerinin atmosferde uçuş hızını hesaplayabilmeme rağmen, ev içerisinde nasıl bu kadar çabuk uçmaya başladıklarını çözebilmiş değilim. Neyse ki annem temizlik sırasında birkaç püf noktası vererek bana ileride yardımcı olacağını düşündüğü fikirler veriyor. Bunlardan aklıma gelenlerden biri camları fazla açık tutmamak diğer ikisi ise toz aldıktan sonra iyice kurulamak ve toz savar spreyler kullanmak. Ve bir de geçen gün teyzemden öğrendiği ıslak mendiller ile toz almak fikri var. Annem 'Annemin temizlik yöntemleri' isimli bir kitap yazabilecek kadar çok şey öğrettiği halde bana, bu konu için burada bırakıp son günlerde hayatımdan bir kaç kareyi paylaşmak istiyorum.








Derslerin başlamasıyla yoğun günlerin başladığını söylemiştim geçen haftalarda, artık iş yerindeki işleri yetiştirebilmem için iş yerinde kalış süremde artış olunca Scavolini kumaşı gibi dokumalar arasında geçer oldu günlerim.









Ve bir de yoğunluk arasında kafamı kaldırıp baktığımda gördüğüm Sevgili Esra'nın getirdiği kalp çikolatalar var hayatımda...Teşekkürler Esra!
































(Mutfak masası; Scavolini'den şu ana kadar gördüğüm en tatlı sitelerden birine sahip olan bu markanın ürünlerini gördüğümde mutfak için seçim yapmam gerektiği zamanda bakmak için bir yere yazdım ismini.)




8 yorum:

Bir Anne dedi ki...

Zeynepcigim,
Dun seni ziyarete gelmis, cici pecete halkana hayran kalmis, bahsettigin kitaba ilgi duymus (OKSye girecek oglumdan dolayi)ve yorum birakacak tava gelmisken:))) bizimkiler aksam yemegi!!!! diye hatirlatma yaptilar. Bugun geldim ki, anneciginin ozel ipuclari var, bir de o guzel ortu tabi. Bir de ah o tozlar... Evde hic yurumemek de cozum olabilir tozlanmaya karsi:)))
Sevgiler, beni merak ettigine de pek sevindim, simardim bir de:)

Adsız dedi ki...

Zeynepim, kaç gündür tosuuur tosur çalıştım bu güzelliklerden mahrum kaldım. iyi ki gelmişim dedim. her birine baktım ama en çok profeterölüü :)) ağzım sulanarak baktım. Kahvenin yanına güsel gitmiştir doğrusu :))

Yaaa o 2. foto ne kadar hoş öyle.

Seni sımmsıkı kucaklıyorum.

Toz deyince titredim burası öyleeee tozlu ki anlatamam ... off of :)) yarama bastın

www.misssgibi.com

NiNo dedi ki...

ayy sen evlenirken yapalim o zaman :D

bitiyorum su tasarimlara ya cikolatada var bugun ohhhhhh

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

masa tasarımı çok güzelmiş.
anne tavsiyelerini kitap yapmak çok iyi olurdu gerçekten.

Zeynep dedi ki...

Bir anne, evet evde yürümemek en iyisi galiba:) teşekkür ederim güzel sözlerin için, senin oğluna da başarılar diliyorum, çalışma hevesleri bir an önce gelir bu miniklerin inşAllah.

Zerrin'ciğim; çok iyi anlıyorum sei benim işler de yoğun bu aralar. Yemek konusunda senin eline su dökemeyiz canım. Tozlar hepimizi yarası sanırım:)

Nino'cuğum çok teşekkür ederim gerçekten ama rahatlayabilirsin benim düğüne daha var :)

Mavi ve portakal; hepimizin annesi aynı sanırım. O kadar çok şey biliyorlar ki.

Cocukla Cocuk dedi ki...

annelerimizin ev - temizlik -düzen ipuçları iyi ki varlar.
Mutfaktaki aydınlığa bayıldım.
Yoğun çalışma temponda sana çok kolay gelsin.

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olmasi temennisiyle... Iyi Kandiller..

MAVİ VE PORTAKAL dedi ki...

Gül bahçesine girenler gül olmasalar da gül kokarlar. Kainatin en güzel gülünün kokusunun üzerinizde olmasi temennisiyle... Iyi Kandiller..