Cumartesi, Mart 01, 2008

İlginç Yumurta



Bu yazının başlığına 'Dalda yumurta' mı desem, 'Süslü yumurta' mı desem karar veremedim. Ms living dergisinde gördüğüm bu süsler baharı hissettiğimiz bu günlerde evimizin bir köşesi için değişik bir alternatif olabilir.


Yapılışı:

* Yumurtayı iki ucundan delerek içini çıkarıp içini yıkayın. ( Yumurta yiyeceğiniz zaman buna dikkat ederek yaparsanız içinin ziyan olmasını engellemiş olursunuz.)


* Yumurtayı dilediğiniz renk ile boyayın.


*Kurdelayı içinden geçirip bir ucuna bir boncuk takarak düğüm atın, diğer ucunu da düğümleyip dileğiniz yere monte edin.





Bugün çok güzel bir kampanyanın haberini aldım Sevgili Tijen'den. 1-3 mart tarihleri arasında iyilik yapmak ve bir karşılık beklememek konulu bu kampanyayı dilerim hayatımızın hergünü uygularız.






(Fotoğraf : Ms Living)

5 yorum:

Nihal dedi ki...

Sevgili Zeynep ,
Bu olsa olsa "Easter" (Paskalya) yumurtasıdır.Hristiyanların dini bayramı.Bilmiyorum ama Hz.İsanın kurtuluşunu kutluyorlar gibi bişey.Easter zamanı yumurtayla süslemeler yaparlar ,o tarz eşyalar vitrinleri süsler ve satılır.Tarihi ya da dini bağlanıtısıyla ya da kutlamanın nedeniyle ilgili fikrim yok ama o kadar sevimli oluyor ki bu yumurtalar.Çocuklara yönelik olur çoğu zamanda.Hatta böyle bir dönemde aldığım bir minik yumurta setim vardı yanımda olsaydı da keşke resmini gösterseydim.Eastera az zaman kaldı ,nisan da heralde.Zira bizim okul iki hafta sonra da Easter tatiline girecek.Her neyse ben de ne zamandır tanışmayı arzu ediyordum vesile oldu.Orda olduğunuzu bilmek güzel.Kolay gelsin.Haaa bir de şeyi eklicektim ya eski yazılardan biriyle ilgili (hıh başka sayfadan açıp buldum);yemek setleri diye olan yazınız vardı ya onu.Karim Rashid tasarımı ,hatta hatırladığım kadarıyla esasında kendi evi için hazırladığı tasarım.Ben de gördüğüm de çok beğenmiştim.Daha fazla tasarım görmek için bu adresten faydalanabilirsiniz.
Siz tekstil mi okudunuz bu arada?
Tanıştığımıza memnun oldum.Görüşmek üzere.

Zeynep dedi ki...

Nihal verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Bana da çok sevimli geldiği için yayınladım. Evet tekstil mühendisiyim. Karim Rashid'in bu ürünleri kendi evi için tasarlamış olması çok özelmiş. Sizin de orda olduğunuzu bilmek çok güzel, Ben de memnun oldum Nihalcım.

Berceste dedi ki...

Ben de tam Easter yumurtası diyecektim ki Nihal yazmış.
Yeniden canlanışı, yeni hayatı simgeliyor. Ben bu zamanlarda özellikle almayayım :) İsteyen alsın süslesin karışmayayım, ama şirin görünen şeylerin ardında propaganda olduğunu da hatırlatayım. Bizim simgelerimizi ve bizim olduklarını reddenlerin simgeleri olduğu için özellikle evime sokmayayım :P
Bu aralar İngiltere'de bütün vitrinlerde bunları ve benzerlerini bulabilirsin Zeynep. Çikolata yumurtalar, civcivler...

Fast food kültürüne inat tabakta lezzetler... dedi ki...

İlginç bir fikirmiş canım paylaşımın için teşekkürler.
Sevgiler…

Zeynep dedi ki...

Benim bu yazıyı yayınlamam ile Easter günlerinin aynı zamana gelmesi tesadüf olmuş, ben de Nihal vesilesiyle öğrenmiş oldum. Benim de karşı olduğum bir durum bu propagandası yapılan yabancı değerler.