Perşembe, Nisan 24, 2008

Sağlıklı Olma Sanatı

Dr. Drauzio Varella' nın sağlıklı olma adına tavsiyelerini okuduktan sonra sanki üstümden bir yük kalktı. Boş zaman, sağlık ve gençlik gitmeden kıymetini bilmek gerekirken ben birincisini kaçırdığım şu günlerde en azından diğer ikisinin kıymetini bilmek adına okuduğum bu yazıdan gerçekten etkilendim.
Bakın Doktor ne diyor...

Eğer Hasta Olmak İstemiyorsan

Duygularını Anlat

Saklanan ve baskılanan duygular gastrit, ülser, bel fıtığı, gibi hastalıklara yol açar. Zamanla duyguların bastırılması kansere dönüşür. Diyalog, konuşma, kelime çok güçlü bir ilaç ve mükemmel bir terapidir.

Eğer Hasta Olmak İstemiyorsan

Karar Vermelisin

Kararsız kişi gereksiz endişe ve ıstırap içinde olur. Kararsızlık, sorunları, endişeleri ve çatışmaları çoğaltır. Karar vermek, diğerlerinin kazanması için vazgeçmeyi ve avantajları kaybetmeyi kesinlikle bilmektir. Kararsız kişiler, mide rahatsızlığı, sinir hastalıkları ve cilt sorunlarının kurbanıdır.

Eğer Hasta Olmak İstemiyorsan

Olduğundan Farklı Yaşama

Gerçeği saklayan, rol yapan, her zaman mutlu olduğu görüntüsü veren, mükemmel görünmek isteyen kişi tonlarca ağırlığı biriktirmektedir. Aldatıcı görünerek yaşamak kadar sağlık için kötü birşey yoktur.




Devamı yakında....

(Fotoğraf: Vista)

5 yorum:

NaZLI GüNLüK dedi ki...

eyvaaaaaaaaaaaaaaaaah yandim desene Zeynom, bunlarin hepsi bende var :)

NaZLI GüNLüK dedi ki...

eyvaaaaaaaaaaaaaah Zeynom, bunlarin hepsi bende var napcaz? :D

Tijen dedi ki...

Kimse hasta olmasın Zeyneeeep!!!!!

Bir Anne dedi ki...

Ne guzel tavsiyeler.

Cocukla Cocuk dedi ki...

etkilenmeyecek gibi mi, hastalığı hep yedik içtiklerimizde boşuna arıyoruz.