Cumartesi, Kasım 08, 2008

Çikolata Nasıl Yenir


Çikolata yenmez mi yenir tabii ama nasıl yenir hiç düşünmemişim. Doktorların bana 2 yaşımdan beri yasakladığı çikolatayı yerken duyduğum mutluluk yasak diye mi yoksa çikolatanın mutluluğu arttırması nedeniyle mi bilinmez ama en son gittiğim cilt doktoru da çikolatanın metal(yanılmıyorsam nikel) içermesinden dolayı metal alerjisi olan bana yasaklaması onu tüketmede arayışlara yönlendirmişti beni. Geçenlerde çikolata yerken arkadaşım 1 tane yi bitirene kadar ben 5 tane yiyince fark ettim. Ben çikolatayı elma yer gibi yiyormuşum. Ağızda eriterek yemek beyne sinyallerin gitmesi için vakit kazandırarak tüketimi azaltırken , tadının da daha iyi alınmasını sağlıyor. Günlerdir ağzımda tutmaya çalışsamda çiğnemeden durmayı başaramıyorum. Hedef en azından yarısını çiğneyerek yarısını eriterek yemek!


Fotoğraf: chocolate


6 yorum:

Saliha dedi ki...

ahhhh çikolata...yaktın beni:(ne gelırse basıma ondan gelıyo:(((

Adsız dedi ki...

en büyük keyfim eriterek yemek ama türk kahvesi ile bir parça çikolatayı damağına yerleştir bir yudum kahve o erisin gitsin ohh nasıl istedim bak şimdi

sevgiler

Bir Anne dedi ki...

Ben de hic beceremem Zeynepcim, ne cikolatayi, ne de bilumum sekerleri cignemeyi. Bu sefer derim, yavas yavas yiyecegim, ama maalesef... :))

Alerjine uzuldum ama, dikkat et aman.

Betül dedi ki...

çikolata mı, dayanamadığım bir tat, en çok fındıklı fıstıklı olanı severim ve katur kutur bitiririm, ama sade ya da bitter ise ağızda eriterek tabi ki :) ne demişler "her bayanın bir çikolata yiyişi vardır" :) çikolata alerjisi için de üzüldüm, mutlu pazarlar

Betül dedi ki...

"beni izle" butonunu aradım, izlemek için, sanırım yok.

Zeynep dedi ki...

Binbir çeşni hayat,benim de öyle,başımızın tatlı belası:)

Yeşim, kahveyle çok harika oluyor gerçekten, ama ben tatı için kahveyi pişirirken içine biriki tane atıyorum o da güzel oluyor.

Bir anneciğim,yanlız değilmişim:) alerji için vücudumu elirli bir düzeye alıştırdım, bayramlar gibi aşırıya gitimiz günlerde çıkıyor,buna şükür.

Erguvanagacı,bitter de olsa eritmeyi başaramadığım için tadını çıkaramıyorum. Kışın kaloriferin üstüne koyuyorum:)
*Üye ol butonundan izleme yapılıyor diye biliyorum.