Cumartesi, Aralık 27, 2008

Yılbaşına Özel Tatlar&Kokular

Çocukluğunda verilen harçlıklarla ,kalem satan görme engelli bir amcadan her gün kalemler alarak onun para kazanmasını sağlayan gönlü geniş arkadaşım Özge, ilerleyen yıllarda bu huyundan hiç vazgeçmemiş. Benim de yanıma gelirken eli boş gelmemesini buna bağlıyorum. Tütsüyü çok sevdiği halde bir türlü istediği gibi bir koku bulamamış birine çok güzel bir hediye olmuş oldu. Teşekkür ederim Özge!





Ailemin Avrupa doğumlu olması nedeniyle özellikle babannem gençliğinde her yılbaşında kabak yenir, bunun insana iyi geldiği inanılırmış. Babam da 'Anneciğim kabak her zaman insana iyi gelir yılbaşında değil' dese de, babannem bize yedirmeye gayret ediyor. Bu pastayı yaptığında da babam hiç sesini çıkarmadan pastayı götürüyor.




Tarifini merak edenler için;




*Kabaklar haşlandıktan sonra, çatalla ezilerek , tepsi üzerine yerleştirilmiş bisküvi üzerine sürülüyor.Bir kat daha bisküvi koyulup üzerine yeniden kabaklar yaydırılıyor. Kremşanti ile en üstü kapatılıyor.



2 yorum:

Bir Anne dedi ki...

hmmm, kabak bence de her zaman faydalidir, sifadir, guzeldir de.
Mutlu hicri 1430, miladi 2009:)

Cocukla Cocuk dedi ki...

Mutlu Yıllar diliyoruz.
Kabağın tatlısını çok severim, bize de iyi gelir. Yeni yıla özel olduğunu bilmiyordum. kabağı çocuklara belki bu pasta şeklinde yedirebilirim, saklıyorum tarifi.