Pazar, Şubat 22, 2009

Sulu Salata ve London Sembollu Yumurta


Yemek tariflerini veren dostlarımın yazılarını keyifle okuyup uygulamama rağmen, tarif vermem gerektiğinde ise ne kadar zor birşey olduğunu anlıyorum. Ben de sizin çok daha iyi bildiğinizi bildiğim için bir kaç püf noktasını yazacağım.




























Yeşil sebzelerin bıçak ile kesilmesinin vitaminlerini eksilttiğini biliyordum ama düne kadar böyle bir çözüm aklıma gelmemişti. Özge'nin marulları eliyle küçük parçaları ayırması marulun tadını nasıl değiştirdi anlamakta zorlandım. Özge'nin sırrı üzerine limon,zeytinyağı ve su eklemek. Su ile çok daha taze oluyorlar.

















Özge'nin İngiltere'de bir süre yaşamış olmasından dolayı olacak, yumurta köpürene kadar karıştırıldıktan sonra, özel karışımlı sos ilave edilirken farkında olmadan anlamlı bir sembol çıktı. Sosun karışımında domates püresi, domates salçası, kekik, karabiber, zeytinyağı ve su göz kararı karıştırılıyor.
















Sosun içindekileri laf arasında zor öğrensem de İtalyan Mutfağı'ndan çıkmış tadı ile yeter dediğimiz gözlemelere yenilerini eklememize neden oldu.

Çiçeği anneme hediye getiren Özge yanlız annemi sevindirmekle kalmadı Pazartesi çıkma ihtimalimiz olan Kayseri'ye iş seyahatine birlikte gitme ihtimalimizle beni de çok rahatlattı.


1 yorum:

Berceste dedi ki...

Tube istasyonlarinin sembolu o :) Yani Londra'nin metrosu...