Perşembe, Ağustos 25, 2011

Mutfak Dizaynı



Bir arkadaşım 'mutfak siparişimiz zamanında gelmedi,evlendim 1 ay annemde yemek yedim' deyince biz mutfak dolabı siparişini olabilecek en erken zamanda verdik.Kalebodurlar bitip, mutfak tezgah üstü fayanslarını yaptırdıktan sonra boyayı yaptırınca beklemek için de bir neden kalmadı. Kendiniz ölçülerinize göre çekmece büyüklüğünü belirleyip özel bir tasarım yaptırabilirsiniz. 90 cm lik çekmeceler tencere,tabak için ideal. 60 cm lik çekmece de çatal-kaşık çekmecesi olarak kullanışlı oluyor.Mutfakta yeni moda duvarın sonuna kadar dolabı tamamlamamakmış. Eğer havalandırmayı dolabın bittiği yerin üstüne koymuşlarsa, o deliği kapattırıp yenisini dolap hizasından açtırabilirsiniz ama biz havalandırmanın içine malzeme düşer ve tıkar diye bu riske girmedik. Havalandırmanın üzerine çalıştığımız firmadan ilave kapak istedik.Dolap devam eder gibi göründü.

Mutfak dolaplarında özel çekmece sistemleri var, dolapların uzun ömürlü olması için bu tür seçeneklere hiç girilmedi.

Mutfak dolabının malzemesi de ömrü için önemli. Bu konuda detaylı bilgiyi Erguvanım dan alabilirsiniz.

Tezgah olarak corian tezgahlar çok moda. Kalebodur yerine tezgah üstüne devam ettirilebiliyor. Sağlıklı olması açısından granit tercih edildi.

Çalıştığımız firma mutfak masası olarak cam ürünleri bulundurunca, cam masaya tercih etmeyen biri olarak kelebekten seçildi.


Fotoğraf: Mutfakta kullandığımız Dora Dolap Lineadecor

3 yorum:

Cocukla Cocuk dedi ki...

mutfagımı nolte den yaptırdım ben de lake kapak tercih ettik 6 hafta demişlerdi ama 8 haftayı geçti gelmesi:(...tezgahı beyaz corian yaptırdık...kullanımı biraz zor cunku cok kolay ciziliyor..

Berceste dedi ki...

Gelenekselci olarak, dolaplarin tavana kadar olmasindan yanayim ben :) Toz tutmaz ;-)

Betül Celik dedi ki...

Merhaba çilekli tasarım,
size özel mesaj atma imkanımız yok mu:)?
Sevgilerimle
Betül Çelik