Cuma, Ekim 31, 2008

Düğmeli*Patchwork Yastıklar&Dostluklar








Sevgili Esra'nın Stockholm'da çektiği bu fotoğrafı görür görmez, aklıma kaydoldu bu yastıklar. Ama yine de buraya koyarak yapılacak projeler arasına eklendiler.












Kızkardeşler ile ablaları dostluğu en güzel yaşayanlardır aslında. Akşam babam marketten alınacakları ''3 Y alacağım ; yufka,yumurta,yağ'' diye aklında tutmaya çalışırken, ''Ben de 2 S istiyorum baba; süt, sahlep'' dedim. Kız kardeşim de 'Bana da 1 Ç;çikolata'' dedi.






Bu akşam ben işten dönünce abla kardeş içtik şükürle. İş nedeniyle yemeğe yetişemeyen annemi yemek için bekleme kararı aldık. Sahlep de besleyiciliği ile bu kararımıza yardımcı oldu.



















Sahlebi merak edip biraz araştırayım dediğimde az rastlanan orkide soğanından (Orchıs) elde edildiğini, zihin açıcı etkisiyle birlikte, mideyi rahatlatma özelliği olduğunu, tarçınla içinlediğinde üst solunum yolları rahatsızlıklarına iyi geldiğini öğrendim.









Bir sıcak dostluk da Sevgili Biricik Annemiz Nurgül'den. Ulusal arkadaşlık ödülü için beni seçmiş. Bu tür etkinlikler bloggerlar arasındaki muhabbeti arttırıyor bence. Ben de Nurgül'e çok teşekkür ediyorum. Ve bu ödülü Sevgili Portakalagacimız Hatice'ye, Binbirçeşnimiz Saliha'ya,Marifetli Örgü oyuncaklar Betül'e hediye ediyorum. Yemekzevki Zevkli Melda'ya da dostluğumuzun başlangıcı olması amacıyla gönderiyorum.









7 yorum:

Adsız dedi ki...

Zeynepcim bence de eklenemeli yastıklar çok cici profilindeki mailine bir sürpriz maili yolladım bakarsın diye de haber vereyim dedim.

melda dedi ki...

Çok teşekkür ederim! :)

Zeynep dedi ki...

Craftwoman çook teşekkür ederim:)

Melda'cım rica ederim.

Bir Anne dedi ki...

ooh, keyfiniz olsun Zeynepcim, sahlep harika ama, bence bahane. Daha da guzeli kizkardesle birlikte icilmesi. Imrendim ve ozledim kendi kizkardeslerimi bak simdi...
Sevgiler

Betül dedi ki...

zeynepcim, çok teşekkür ederim canım benim, ismimi görünce çok mutlu oldum :)) sevgiler.

B U K E T dedi ki...

orchis yani orkidenin tohumu değilde soğanının kurutularak un haline getirilmesiyle elde ediyor kışın vazgeçilmez içiceği sahlep...
Ayrıca blogunu yeni keşfettim yazıya yorum yaptıktan sonra kaldığım yerden keşfime devam edicem:))

Zeynep dedi ki...

Buketcim,çok teşekkürler verdiğin bilgi için.